Vi skriver 8. desember. Det er minus 5 grader på Lillehammer og det snør. Kan se mot Lysgårdsbakken, hvor det er V-cup i hopp og på Ullevål pågår det cupfinale i fotball. Jeg derimot prøver å jobbe med bildearkivet mitt, men kom på at jeg så på tv at det var en brann i kiosken på Vålerenga. Søkte på Vålerenga, brann og kiosk, men ga opp. Bare fotballomtaler, Vålerenga - Brann. La inn bildet på "Gamle bilder fra Oslo" på FB. Raskt mange omtaler og likes. Brannen var liten og skadene små. Men området er en brannfakkel, det kom også mange kommentarer på bevaring kontra boligbygging. Det er en side for mest mimring, men skjønner at her er det det omstritte planer. 

Jeg skulle søkt på Sotahjørnet. Bildet er fra desember 1980, og jeg flyttet fra Oslo i 1989. Lagde en mappe med Oslobilder på siden her for et par år siden, kommer nok å stupe lenger ned i arkivet etter flere bilder. Siden det er lysbilder og sort/hvitt foto så det ofte veldig tidkrevende. 

Vi går inn i 3. uken på vår fellesutstilling i Døla atelier, utstillingen varer t.o.m. 15. des. (åpent tors-søn kl 12-16.) Jeg har ligget litt lavt med med markering av egne bilder nå. Hadde ambisjoner om å komme i gang mer med tegning og maling. På min enhet er det mye foto og digitale arbeider. Nye bilder fra 2019 og bearbeidete sort/ hvitt fra forrige årtusen. Jeg solgte mange bilder med historiske motiv med pastell under utstilling i vår, så jeg har kun noen få bilder igjen av de motivene. Mulig jeg får mer ro på nyåret. 

Har imidlertid lagt bilder jeg har til salgs under Nye bilder / nye bilder, de ca. 20 første bildene etter plakat og bilder fra galleriet. Pluss mye mer. Her foto fra min enhet, samt jeg har 10 bilder i hovedutstillingen. 

Mitt innlegg i årboka til Fåberg og Lillehammer Historielag, 2019. Litt rart å bli kalt frem, som artikkelforfatter. Fikk blomster og bøker. Har med litt tekst om min bildeverden, samt 7 bilder over 4 sider. Jeg "lager" bilder, derfor er de ofte ikke helt historiske korekte. Jeg inviterte historielaget til min utstilling "Lillehammerbilder" i vår. Tenkte at de historiske fotoene jeg hadde fra mellomkrigstiden kunne være av interesse. At det ble en artikkel om mine lagde bilder med digitale streker, akvarell og pastell, var ikke noe jeg hadde drømt om. Takker for det, boka selges hos bokhandlere på Lillehmmer.

Arbeidstittel for neste separatutstilling i Døla Atelier. Vel, nesten et år til, 24. okt. - 8. nov. 2020. Hadde noe kontakt med moped og bussvetranmiljøer sist sommer. En del foto, av det på nettsiden. Ble invitert i sidevogn med motorsykkel fra mellonkrigstiden nedover Stangelandskapet. Det ble ikke noe av. En gang neste sommer? 

Håper mer kontakt med de miljøene i 2020. Evt om jeg også fikk et annet publikum til utstilling. NAF mopedveteraner kjøpte bilder til deres lokale på Gjøvik. Veteranmiljøer ta gjerne kontakt.

Jeg har allerede mye foto. Håper å få tegnet/ malt mer i vinter. Her en blanding av foto / akvarell fra Sørlandet tidlig 1960-tall. Kommer nok også til å ha med retromotiver fra Hamar / Lillehammer. 

Med bilder på Hamar.

Deltar i år på Kunstforeningen sin medlemsutstillng med 3 bilder. Alle mine bilder er historiske Hamarbilder med blandingsteknikker, digitale montasjer med akvarell og pastell. Utstillingen varer t.o.m. 6. oktober. Litt begrensete åpningstider, tors 15-18, lør og søn 12-16. Plakat og bildene ligger under Nye prosjekter / Nye bilder. Se evt Hamar kunstforening sin side på FB for bilder fra utstillingen. 

Nyeste kommentarer

26.10 | 09:01

Magisk og spennende! Jeg er så imponert over din allsidighet og din kreativitet.

...
01.10 | 22:22

Kjempefin film, godt det er noen som tar seg tid til og gjøre noe sånt

...
09.12 | 22:07

Sitter igjen med den gode, nostalgiske følelsen!

...
19.04 | 22:35
Sal 1: Helgøya rundt har mottatt 1