Små rapporter

Mye veg, bil og retromotiver blir det i utstillingen.

2020 ble ikke helt, som planlagt. Jeg hadde avtale om å sitte på i sidevogn til en Indien motorsykkel fra mellomkrigstiden utover Stangelandskapet. Det meste ble avlyst i år, Helgøya rundt m m. Så jeg nådde ikke helt  veteranmijøet. Vel, jeg har jo mye foto i mitt arkiv.

Girer nå opp. Ingen malerier er ferdig, hadde også lyst å vise mer av den siden. Derfor ble det en selfi på plakaten. Ingen formel åpning på min utstilling, pga corona. Håper allikevel å nå litt et publikum med interesse for veteranmiljøer. 

Litt skremt gjennom Storgata, Lillehammer. Mye trafikk her på 1950 - tallet og noen halvskumle gamle damer. Under 14 dager igjen til utstillingsåpning og jeg må koste på. Jeg har mye foto, veteranmotiver av veg og bil. Hadde lyst til å vise mer av mine mine penselstrøk. Vel mye er på plass, men kommer til å male helt inn til utstillingåpning 24. oktober.  

Fra Storgata Lillehammer, og mitt maleri er utstilt i vindu til butikken Hobbiten / Panduro. Motivet er "Ole Øverlie kolonial" og det er eksakt samme sted bare 68 år tilbake i tid. 

Øverlie kiosken, som er i Storgata i dag er bygd ved skråbygningen  bak lastebilen. 

Slitsomt å male Storgta. Tror jeg ferdig Samvirkelaget (det gule bygget), får fortsette sydover.

Har vært lenge i lavgir, nå under 6 uker til separatutstilling i Døla Atelier (24.okt - 8. november). 

Har mye digitale arbeider/foto, men håper å få noen malerier ferdig. 

Obs, det har blitt nesten 70 bilder i mappen verandabilder. Undermappen er flyttet og ligger nå under Lillehammerbilder. Synes det var mer logisk, det er der Lillehamringer titter på bilder fra byen. Har også ordnet de slik at vi følger året fra januar til desember, men årganger er blandet. Det eldste er fra 2006. Det er det jeg har lagt ved her. Foto: 04.07.2006. Kl:22.21. Det er slik jeg har lagt inn tekst for å skildre lys og årstid. 

Det er ikke mye luksus i min tilværelse, men utsikt fra verandaen og soverrom føler jeg er på øverste hylle. Spesielt i denne årstiden med det vare og etterlengtede sommerlyset. Fra min lille verden på Søre Ål går nå sola ned der borte sted ved Gausdal eller over Jørstadhøgden.

"Det mystiske landskapet på andre siden" har jeg skrevet om før, men det blir Norgesferie  i år. Og jeg bør virkelig utforske det landskpet på andre siden av Lågen og Mjøsa.  Elfryd, min el-sykkel, står i boden og venter bare på at jeg skal sele på. 

Nyeste kommentarer

18.10 | 23:40

Dette bildet minner meg om bilturene over fjellet til vestover hver sommer i barndommen. Hvis det motivet er til salgs noen gang er jeg interessert i å kjøpe ;)

...
26.10 | 09:01

Magisk og spennende! Jeg er så imponert over din allsidighet og din kreativitet.

...
01.10 | 22:22

Kjempefin film, godt det er noen som tar seg tid til og gjøre noe sånt

...
09.12 | 22:07

Sitter igjen med den gode, nostalgiske følelsen!

...