Små rapporter

Obs, det har blitt nesten 70 bilder i mappen verandabilder. Undermappen er flyttet og ligger nå under Lillehammerbilder. Synes det var mer logisk, det er der Lillehamringer titter på bilder fra byen. Har også ordnet de slik at vi følger året fra januar til desember, men årganger er blandet. Det eldste er fra 2006. Det er det jeg har lagt ved her. Foto: 04.07.2006. Kl:22.21. Det er slik jeg har lagt inn tekst for å skildre lys og årstid. 

Det er ikke mye luksus i min tilværelse, men utsikt fra verandaen og soverrom føler jeg er på øverste hylle. Spesielt i denne årstiden med det vare og etterlengtede sommerlyset. Fra min lille verden på Søre Ål går nå sola ned der borte sted ved Gausdal eller over Jørstadhøgden.

"Det mystiske landskapet på andre siden" har jeg skrevet om før, men det blir Norgesferie  i år. Og jeg bør virkelig utforske det landskpet på andre siden av Lågen og Mjøsa.  Elfryd, min el-sykkel, står i boden og venter bare på at jeg skal sele på. 

Det er regn og gråvær og jeg får Bergensfølelse. Bodde i sentrum der i 1990-93. Jeg redigerer nå bilder til mappen Bussretro. Bildet her fra 1993 og trolleybusslinje 5 er nedlagt. Tror at linje 2 Engen - Birkelunden fortsatt eksisterer. Litt usikker på hva som skjer, når det åpnes nå bybanelinje om Haukeland. 

Ellers i mappen er det flere "nye" bilder fra Hamar- og Lillehammerområdet. 

Jeg har vært ved Døla Atelier siden starten i januar 2000. Vi startet på andre siden av Løkkegata i tidligere Døla Is sine lokaler. I nåværende lokaler har vært siden august 2005. Vi er nå 13 personer med ulike teknikker og uttrykk. 

18. april skulle vi ha åpnet vår jubileumsuttstilling. Den ble avlyst, det ble også bråstopp på min produksjon. Her et bilde fra min arbeidskrok. De siste årene har jeg drevet mest med foto og blandingsteknikker. Etter jul startet jeg opp igjen med å male på store lerret. Litt famlende og litt stivt foreløpig. Ikke noe hinder for svinge penslene her nå, men er i frivillig korona karantene. Det har blitt mye rydding, mest i fotoarkiv. Liker å jobbe litt intenst i bolker med bilder, satser på en maleperiode i mai. Vi har ikke satt noen ny dato jubileumsutstilling. "Langs vegen" er arbeidstittel på min separatutstilling i Døla Atelier, 24. oktober - 8. november.   

Jo, vi er på Hamar stadion, datoen er 7. februar 1971. Dag Fornæss i ytre bane 2.03.2 ( N. rek.) og Roar Grønvold i indre bane 2.04.3'

Stor takk til bror min Sven Erik, bildet er lagd over hans foto. Han var utrustet med et Kodak instamatic kamera, kjøpt for konfirmasjonpenger. Også stor takk til hans notater.

Det har gått fort i svingene med min bearbedelse. Etter et digitalt filterbilde på akvarellpapir, så har jeg brukt akvarell og pastell. Bildet er nå i Hamar kunstforening, medlemsutstillingen åpner nå lørdag kl. 13. 

Det tok litt tid før jeg skjønte overskriften. Jeg tenkte først det var engelsk, men det var jo hedemarksdialekt. Et bra navn på en medlemsutstilling. Plakaten har jeg lagt under Nye prosjekter/ nye bilder. 

2020 startet med blanke ark og .... pastell. "Hematt att" er et motiv jeg har brukt før, men en ny variant av året. Bussen er nok på veg tell Hamar, typen på sykkel er nok på veg utover Stangelandskapet. Han er nok glad det er lite bakker på Stange, og at sykkelen er bra stødig med ballongdekk. Bildet er nå i kirkebakken i Hamar kunstforening. 

Nyeste kommentarer

26.10 | 09:01

Magisk og spennende! Jeg er så imponert over din allsidighet og din kreativitet.

...
01.10 | 22:22

Kjempefin film, godt det er noen som tar seg tid til og gjøre noe sånt

...
09.12 | 22:07

Sitter igjen med den gode, nostalgiske følelsen!

...
07.06 | 20:25
Oslobilder har mottatt 2