Jeg har nok alltid vært motstrøms, feriekofferten er ikke pakket. Som tidligere turnusarbeider, så jobbet jeg mye i høytider og tok ferie i lavsesong. 

Etter utstilling i vår, så er behovet stort for å rydde på hjemmebane. Hente meg inn, kankje til og med trene litt.  Min utflukter var i pinsen, da Norsk kjøretøyhistorisk museum ved vegmuseet. Veterankjøretøy kom til Lillehammer fra hele landet. Jeg syklet rundt med El-fryd, med kamera framme i kørja. Liker best å fotografere i kulturlanskap. Flest bilder er lagt under Nye prosjekter/ Nye bilder. Under Moped og motorsykler er det også mange nye bilder. 

God ferie til dere! 

Jeg har nok en veldig splittet personlighet.

Det er Roger'n (R' en i navnet mitt), som er fasinert gamle biler, og motor. Han er mer preget av å være født midt på 1950-tallet. Den gang "Rock around clock" med Bill Haley ble spilt, og populære James Dean kjørte seg ihjel bare 24 år gammel. 

Jeg ble tenåring i 1968. En periode breget av mange motkulturer. Startet på Folkehøgskule i Seljord i 1974. EU kampen satt fortsatt i veggene, og på formingslinjen brukte vi kulturen i Vest- Telemark mye. Det preget mitt veivalg videre, ble sykepleier. Har tatt mange kunstskoler paralellt og jobbet med bilder. Mye omsorg og estetikk med andre ord.

Synes Roger'n, preger nettsia mi vel mye, det er vel mye vei og bil. Mange kompromisser, riktignok.  Er nok opptatt mer kulturlandskapet enn kubikk og årsmodell.

Ikke lett å vokse opp i brytningtiden mellom 1950-70 tallet. Hva var mannsidealet? Etter å ha sett på dette lavmål av et kjøretøy trampet jeg videre på El-fryd, min elsykkel. 

 

"All of nature Flows Trough us" Det er tittelen på skulpturen i Kistefos-museet. Skulpturen er av Marc Quinn. Foto er fra åpningsdagen i 2018. Har planer om å være tilbake der på åpningen i 2019, et spennende sted. Viktig med noen holdepunkt her livet. Flau og og stolt over min verden. Under nye bilder ligger min verden i bilder, veldig mye hummer og kanari. Litt stolt over å kunne splille på flere strenger. 

Dagen var 1. mai. Å oppleve kulturlandskapet på begge sider av Mjøsa fra frontsete med en H.O. B. buss (Hamar og omland bilruter) var helt perfekt. Er veldig glad i kulturlandskapet på begge sider av Mjøsa. En tur gjennom Ringsaker, Gjøvik, Toten, Eidsvold, Stange og Hamar. Den lange stoppen ble på Skreia. Der var det et mylder av vetranbiler og motorsykler. Fin måte å møte våren på. At de kjørte gamlevegen fra Eidsvold til Hamar var helt perfekt for meg. Har nå jobbet mer med bildene og de er sprett litt i hytt og pine på min nettside. Toten, under Innlandet, bussretro, Hamar -foto og nye bilder.

Vegen videre, har avtalt en utstilling oktober 2020 i Døla atelier. Tittel? Vel planen er retrobilder av biler og motorsykler i kulturlandskap. Har mange foto allerede, ønsker at jeg også får til mer tegning og maling. Har noe kontakt med veteranmiljøer, men sommeren fin for nye kontakter. 

Har jeg malt det der?

Har ikke malt på store lerreter på mange år. Mine bilder har hatt basis i foto, digitale montasjer, akvarell og pastell de siste årene. Vi i Døla Atelier trengte nye impulser, og hadde kurs med Djørnulf Durud. Absolutt trivelig Totning, som bor i Stange og har atelier i Hamar. 

Et veldig inspirende kurs. For meg ble det 4-5 store malerier i løpet av helgen. Malt med brede pensler, bilskrape fingre m.m. God veiledning gjorde at bildene fikk en helhet. 

Tror ikke abstrakt er min gate, men kommer nok til ta med mye av den malegleden og de brede penslene inn i mer figurative bilder. Om ikke så brått, så er min plan å male store bilder til høsten om ikke før. 

Nyeste kommentarer

26.10 | 09:01

Magisk og spennende! Jeg er så imponert over din allsidighet og din kreativitet.

...
01.10 | 22:22

Kjempefin film, godt det er noen som tar seg tid til og gjøre noe sånt

...
09.12 | 22:07

Sitter igjen med den gode, nostalgiske følelsen!

...
19.04 | 22:35
Sal 1: Helgøya rundt har mottatt 1