Små rapporter

Litt romjulstradisjon, med å klippe og lime film. Datalæring i photoshop med en data-kamerat. Selv om film ikke er mitt hovedprosjekt, så er det hyggelig å lære. Jo, dampen er satt opp på kino nær deg, dvs Sal 4 på nettsiden her (se i meny nederst v. side). 

Det er fra Dovrebanen fylte 100 år. Toget returnerte og stoppert på Lillehammer stasjon 19. setember 2021.

Har satt sammen filmen av 3 klipp og stillblder. 

God tur.

"Nært"

Utstilling med Kari Bjørtingstad. Alle bilder har lokal forankring, dva Hamarmotiver. Jeg har også noen motiver fra Stange og Ringsaker. Nært betyr mer enn det, jeg har mange motiver fra min oppvekst på Hamar. Det har bakgrunn i egne motiver, og ellers stillbilder/ digitale montasjer fra film. Noen bilder ligger under Nye prosjekter/ nye bilder.

Utstillingen åpner lørdag 13. november kl 13, og varer til 28. november. Åpent torsdager 15 - 18. Lørdager og søndager 12 - 16. 

Kolli 220 cm og 15 kg.(to ruller med linlerret) Hjulbent sykling på alternative veger. Kjærlighetsstien (ved til venstre) får vente. Ferden fortsetter opp bakken til Døla Atelier. En litt stiv DBS fra 1989 gjør nytten.

Nå spenner jeg opp lerret til nye malerier. Spent på penselføring. Har malt lite de siste årene. 

Det har vært mest foto, digitale arbeider, pastell og en del akvarell. 

Lenge siden nå, vi nærmer oss Olsok. Ble ikke brun, men fikk jobbet med noen bilder til Hamar kunstforening i november. Det har gått litt smått her en periode. Nå må jeg bare gire opp. Har kanskje, som mange gått litt vel mye i lavgir. Avventet vaksiner, og hva skjer videre. 

Nå er det bare å finne frem fargene. 

Har et ønske om å lage retromotiver fra Hamar og Hedemarken. Nå leter jeg motiver, fra mine fra oppvekst der. Har en del motiver fra Storhamar/ Hamar vest, før den store bebyggelsen kom. Den gang Hamar - Kapp ferga gikk over Mjøsa osv. 

Hamar stadion søndag 7. februar 1971. Jo i dag 50 år siden. Dag Fonæss i ytre bane 2.03.2 (Norsk rekord), i indre bane Roar Grønvold 2.04,3. Bror min Sven Erik hadde med sitt Kodak instamatic kamera, bildet er lagd over hans bilde. Dvs et annet format,rens, justere farger, filter og trykket på akvarellpapir. Deretter akvarerllfarger og litt pastell. Vi noterte datoer på våre bilder den gang. Takk også for skøytetidene her. Husker også jeg stolt hadde familien Fornæss i Elggata på avisrunden. Dag Fornæss ble senere i 1971 europamester.

Nye runder på Hamar?  Skal stille ut i Hamar kunstforeing i november. Leter nå arkivet etter Hamarmotiver, foruten retromotiver har jeg lyst til å vise kulturlandskapet på Hedemarken. Det blir nok mest balndingsteknikker, som her. Mye historikk, retromotiver. Håper også å få lagd en del større malerier. Det går litt smått om dagen, men håper å få fart på dette prosjketet. 

Nyeste kommentarer

08.12 | 00:06

Innmari artig! Burde sjølsagt "likt" alle bildene, men roper heller et bravo akkurat her: Bravo!

...
18.10 | 23:40

Dette bildet minner meg om bilturene over fjellet til vestover hver sommer i barndommen. Hvis det motivet er til salgs noen gang er jeg interessert i å kjøpe ;)

...
26.10 | 09:01

Magisk og spennende! Jeg er så imponert over din allsidighet og din kreativitet.

...
01.10 | 22:22

Kjempefin film, godt det er noen som tar seg tid til og gjøre noe sånt

...